Kolektorjev Nanotesla institut s Heliosom razvil zaščitni premaz proti sevanju

29.10.2012

Kolektorjev Nanotesla institut s Heliosom ponuja zaščitno rešitev v obliki premaznih sredstev

Zaradi porasta brezžične tehnologije/komunikacije in s tem tudi vse večje koncentracije elektromagnetnega smoga, ki vpliva na kakovost življenjskega prostora oz. izpostavljenost ljudi in okolja povečanemu sevanju, se je Kolektorjev Nanotesla institut odločil, da s Heliosom trgu ponudi zaščitno rešitev v obliki premaznih sredstev. Ta so obema podjetjema na trgu prinesla prednost pred konkurenco. 

»Ta produkt je svetovna inovacija. Gre za dolgotrajno zaščito, brez stranskih učinkov. Zaščitite lahko celoten prostor in ne le posameznih segmentov v okolju. Negativni učinki sevanja se pokažejo z večletno izpostavljenostjo elektromagnetnemu sevanju, zato dajemo možnost posamezniku, da se odloči za dodatno zaščito, neodvisno od vladnih priporočil,« je povedala direktorica Nanotesla instituta dr. Branka Mušič in dodala: »Premaz, kot absorber elektromagnetnega sevanja, lahko uporabi vsak posameznik. Nanaša se na zunanje ali notranje zidne površine. S premazom je mogoče zaščititi posamezne bivalne prostore (npr. otroška soba, spalni prostori) ali stene, obrnjene proti izvoru elektromagnetnega sevanja (bazne postaje). Zanimiv je tudi za zdravstvene ustanove, vrtce, šole ... Premaz je last Heliosa, v koncernu Kolektor pa proizvajamo ključno komponento za njegovo funkcionalnost absorpcije.«

Kot je še povedala dr. Mušičeva, je od same ideje do končnega produkta preteklo približno tri leta doslednega, vztrajnega in trdega dela. V raziskavo trga in razvoj materiala je bilo vloženih več kot 250 tisoč evrov.

Nazaj | Arhiv